Agenda tot 13 juni 2007

13 juni 2007: Functioneel prototyping met NakedObjects. NakedObjects is een applicatie ontwikkelframework voor zowel Java als .NET. In dit framework genereert alle infrastructuur voor POJO’s en POCO’s. Zo wordt de GUI automatische afgeleid en worden de objecten gepersisteert. Tijdens deze presentatie laten we zien hier je middels dit soort frameworks kunt prototypen.

1 juni 2007: DDD in de praktijk. Tijdens deze presentatie zal ik samen met Andre Boonzaaijer een domein uitbouwen en vervolgens ontsluiten naar een WPF GUI. Het domein wordt gepersisteert met NHibernate. De discussie met het publiek wordt gezocht om vast te stellen of deze methode ook in hun praktijk werkt.

12 mei 2007: DDD in de praktijk. Op de eerste Code Camp van de SDN, DotNED en VB.NET stichting zal ik samen met Andre Boonzaaijer een presentatie/discussie houden over DDD in praktijk. Tijdens deze sessie komen de praktische ontwerp vraagstukken aanbod voor DDD implementaties. Zie de site van Code Camp

3 mei 2007: Domain Driven Design. Sioux Embedded Systems geeft een reeks seminars. Op 3 mei zal deze reeks worden geopend. In de reeks spreken ook: Paolo Perrotta, Markus Völter en Ivar Jacobson.

23 maart 2007: Domain Driven Programming a Lego Mindstorms Robot op het Software Developer Event. Tijdens verschillende sessies georganiseerd in tracks die betrekking hebben op talen en platformen. Voor de C# track zal ik een presentatie verzorgen rondom Domain Driven Programming. De Lego Mindstroms Robot wordt gebruikt om dit te uit te leggen.

22 februari 2007: Domain Driven Design and Developement with LegoMindstorms voor DotNed.
In deze avond sessie wordt het basis concept achter Domain Driven Design and Development aan de hand van LegoMindstroms getoond. Dit vindt plaatst in het .NET platform. Gedurende de sessie zal gediscusseerd worden over de toepasbaarheid en de voor- en nadelen van deze aanpak.

4 december 2006: Architectuur van Web 2.0 applicaties. Tijdens deze bijeenkomst die opgezet is door Economische Zaken worden meerdere parallelsessies gehouden. In deze sessie wordt de relatie gelegd tussen Web 2.0 en (applicatie) architectuur. Zie blogEvents voor een korte impressie van de sessie.

27 november 2006: XML en Web Services Essentials bij CIBIT. Tijdens deze eendagstraining wordt de basis rondom XML en Web Services besproken. Toepassingen en voor- en nadelen van deze standarden worden behandeld. Zie de CIBIT website voor meer informatie.

24 oktober 2006: Trends in Systeemontwikkeling voor Be-value
Tijdens dit mini seminar komen onderwerpen aan bod als:

  • De rol van modeleren, Microsoft DSL en Domain Driven Design
  • Nieuwe talen (Ruby met on rails) en vernieuwing in talen (LINQ)
  • Ideeen achter een Software Ontwikkelstraat

16 oktorber en 3 november 2006: Workshop “Anedia: van COBOL naar een architectuur voor de toekomst.” Deze workshop is verspreid over twee dagdelen verzorgd derde en vierde jaars Informatica studenten van de Hogeschool Leiden.

11 oktober 2006: Presentatie op de J-Fall. De presentatie gaat over domain driven programming in praktijk. Samen met mijn collega Ferry van den Berg zal ik een presentatie geven over domain driven programming. Hierbij zal een voorbeeld gegeven worden met LegoMindstroms. Zie hier onder voor meer informatie over deze presentatie. Het gehele programma van de J-Fall vindt je op de site van de NLJUG.

19 september 2006: SOA Essentials bij CIBIT. Deze cursus geeft een introductie op service oriented architectures. Vragen waarom een SOA in te richten? Wat services zijn? Welke rol de ESB speelt? staan deze dag centraal. Zie de CIBIT website voor meer informatie.

3 juli 2006: Youngwood relatie en medewerker event  Tijdens dit event heeft Edwin een presentatie verzorgd over trends in software ontwikkeling.

23 mei 2006: Mobile Desgin seminar bij Mediaplaza. Als keynote is de presentatie “Mobile design: technisch makkelijk?” verzorgd. Deze kun je bij Mediaplaza bekijken.

18 mei en 23 mei 2006: Workshop “Anedia: van COBOL naar een architectuur voor de toekomst.” Deze workshop is verspreid over twee dagdelen verzorgd derde en vierde jaars Informatica studenten van de Hogeschool Utrecht

15 maart 2006: Saxion Hogeschool “SOA: IT Architectuur met toekomst?Voor derde en vierde jaars Informatica studenten is een presentatie verzorgd over SOA en de toepassingsmogelijkheden.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Agenda