Spreken op SDC, onderwerp: DDD en DSL: een mooie combinatie!

17 september 2007: DDD en DSL: een mooie combinatie!. Op de SDC. Ja, ze beginnen beide met de D van Domain: Domain Driven Design en Domain Specific Languages. Toch zijn het heel verschillende dingen. DDD gaat met name over een manier van denken en ontwerpen. Dit resulteert in een applicatie architectuur. DSL’s kunnen we maken om domeinen mee te implementeren.

Er is duidelijk raakvlak tussen deze twee onderwerpen. We kunnen DSL’s maken om DDD eenvoudiger toepasbaar te maken in de praktijk. Dan is het natuurlijk wel de vraag wat we van een DSL mogen verwachten.

In deze sessie staan we stil bij het ontwikkelen van DSL voor een specifiek business domein, het centrale punt in de DDD benadering. Daarnaast gaan we kijken hoe DSL’s ingezet kunnen worden om het toepassen van DDD laagdrempelig te maken.

Stel je voor: een DSL die het mogelijk maakt om je Domein (objecten) te persisteren. In deze sessie wordt duidelijk of het kan en hoe het kan.

Deze sessie zal ik samen met Andre Boonzaaijer verzorgen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Agenda