The Unicorn Project: must read….

In de tijd dat DevOps een nieuw inzicht was, kwam Gene Kim met een romanstijl boek: The Phoenix Project. Een boek wat op een zeer leuke en prettige manier een heel pijnlijk probleem aan het licht brengt.

Najaar van 2019 was het tijd voor een vervolg: The Unicorn Project. Interessante titel. The Phoenix project gaat over Parts Unlimited, een bedrijf van bijna 100 oud. Om dan het over een unicorn project te hebben geeft toch vraagtekens.

Het boek leest weer snel weg. De parallellen met veel klantorganisaties zijn zo gelegd. Zelf werd ik snel enthousiast na het lezen van:

When a fool spends all their time on features, the inevitable outcome is that even easy tasks become difficult and take longer to execute.

Het werk maakt een hedendaags probleem van veel bedrijven snel inzichtelijk: hoe de beweeglijkheid / kantcentraalheid die veel kleinere bedrijven kunnen hebben ook in grotere bedrijven vast te houden. Het geeft eerst een goed inzicht in de mogelijke problemen en goede onderbouwing waarom hier iets aan te moeten willen doen.

Code deployment lead time, code deployment frequency, and time to resolve problems are predictive of software delivery, operational performance, and organizational performance, and they correlate with burnout employee engagement…

Het is niet alleen een must-read voor engineers (developers, testers, QA), zeker ook voor leidinggevende (management/directies).

Ik heb een aantal interessante lessen uit het werk op een A4tje willen zetten. Mocht je nog niet getriggerd zijn om het boek te lezen dan hier nog een trigger:

Lessen uit The Unicorn Project
Lessen uit The Unicorn Project
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog